Advertenties

Sterke gaslucht te ruiken in groot deel van Alphen

Alphen aan den Rijn – Op de Kalkovenweg in Alphen aan den Rijn is opnieuw een sterke gaslucht te ruiken. Niet alleen op het bedrijventerrein, maar in de hele wijk is de gaslucht te ruiken. De brandweer is opgeroepen voor de melding.

Ook bij het Alrijne ziekenhuis aan de Meteoorlaan -ondanks dat deze op enige afstand van de Kalkovenweg ligt- is de lucht inmiddels goed te ruiken. Er zijn extra eenheden van de brandweer opgeroepen bij de locatie.

Alphenaren melden op social media dat de lucht op meerdere plekken in Alphen te ruiken is. Onder andere straten in de wijken Oudshoorn, Hoge Zijde en Lage Zijde worden genoemd.

De brandweer onderzoekt de oorzaak van de gaslucht en verricht metingen. “We houden met alle scenario’s rekening, maar gaan op dit moment niet uit van een gevaarlijke situatie”, aldus de brandweer. “Op dit moment ruiken we alleen de stof die aan aardgas toegevoegd wordt. We meten geen aardgas. Ramen en deuren gesloten houden om de geur buiten te houden mag, maar is niet per se nodig.”

Foto’s Josh Walet

temp-428temp-429temp-430temp-431temp-432

Bron: Alphens.nl

Advertenties
%d bloggers liken dit: