Personen bekneld onder contragewicht van sluisdeur, STH uit Alphen ingezet

Nieuwegein – Maandagochtend werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een ongeval bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Door nog onbekende oorzaak zaten er twee personen bekneld onder een contragewicht van een sluisdeur.

Net na 11.20 uur kwam de melding binnen, meerdere brandweervoertuigen (waaronder het Hoogtereddingsteam), ambulances en politie-eenheden werden opgeroepen. Ook een traumahelikopter landde vlakbij het incident. Het ongeval gebeurde tijdens werkzaamheden aan de sluis, zo wordt er onder andere gewerkt aan een derde kolk bij de sluis voor een betere doorstroming van de scheepvaart.

Specialistisch team uit Alphen aan den Rijn ter plaatse

Twee teams van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) kwamen ter plaatse. Eén van die teams, Team West, kwam vanuit Alphen aan den Rijn. Het tweede team, Team Zuid, was afkomstig uit Tilburg. Even na 12.00 uur vertrok Team West vanaf de Alphense kazerne.

Twee slachtoffers bevrijdt

Voordat het STH ter plaatse kwam, was het eerste slachtoffer al bevrijdt. Hij is direct overgebracht naar een ziekenhuis. Het tweede slachtoffer zat met zijn voet bekneld onder het contragewicht. Met behulp van het STH werd ook hij bevrijdt. De man raakte lichtgewond en liep, met ondersteuning van brandweerlieden, zelfstandig naar de ambulance.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is onbekend.

Foto’s Joshua Bos

Joshua112REG3Joshua112REG5Joshua112REG6Joshua112REG11Joshua112REG12Joshua112REG13Joshua112REG14Joshua112REG17Joshua112REG20Joshua112REG22Joshua112REG23

Advertenties