Heb jij thuis een stofzuigersysteem? 

Er is een grote kans dat je er al mee bekend bent, een stofzuigersysteem. Zo’n systeem is super handig en neemt wat werk uit handen. Als jij een grote woning hebt dan heb je misschien al zo’n centraal stofzuigersysteem in je woning zitten. Het is dan ook vaker zo dat een stofzuigsysteem in een grotere woning geplaatst wordt dan in bijvoorbeeld een rijtjes woning. Als jij geïnteresseerd bent in een systeem dan kun je natuurlijk contact opnemen met een van de vele verkooppunten en samen de mogelijkheden voor jouw woning bespreken. Wie weet heb jij binnenkort ook wel zo’n mooi systeem in huis. 

stofzuigersysteem - centraal stofzuigersysteem

Heeft een stofzuigsysteem voordelen?

Er zitten verschillende voordelen aan een stofzuigersysteem. Zo is het handig werken met zo’n systeem en hoef je de stofzuiger niet overal mee naar toe te nemen. Doordat het een centraal stofzuigersysteem is kun je er makkelijk gebruik van maken ongeacht in welke kamer of op welke verdieping je bent. Het enige dat je telkens mee moet nemen is de slang. Maar ook daarvoor kun je kiezen om op iedere verdieping een aparte slang te plaatsen. Zo hoef je niets mee te nemen als de de bovenverdieping wilt stofzuigen. Om achter meer voordelen te komen kun je het beste in gesprek gaan met iemand die al in het bezit is van een van de systemen. Zo krijg je er een eerlijke mening over! 

Zijn er ook nadelen?

Naast dat een centraal stofzuigersysteem erg handig is zitten er ook wel een aantal nadelen aan. Zo is een stofzuigersysteem erg duur in de aanschaf. Daarnaast is er eens in de zoveel tijd ook een onderhoudsbeurt nodig waar ook weer kosten aan verbonden zitten. Ook moet er een aparte ruimte voor zijn waar het systeem geplaatst kan worden. Als die ruimte er niet is moet er misschien een kleine verbouwing plaatsvinden. Het is daarom goed om goed na te denken wat er allemaal nodig is voordat je een systeem laat plaatsen. 

Is een stofzuigsysteem iets voor mij?

Om er achter te komen of een stofzuigersysteem iets voor in jouw woning is, kun je het beste in gesprek gaan met een verkoper ervan of met iemand die zo’n systeem thuis heeft. Zo krijg je de juiste informatie en kun je op basis daarvan kijken of een centraal stofzuigersysteem iets is voor bij jou thuis. Na het spreken van een gebruiker van een van de systemen of een verkoper, kan het natuurlijk ook voorkomen dat jij toch niet overtuigd bent om een systeem aan te schaffen. Je kunt dan kijken of er een andere oplossing is voor jouw woning. Als die er niet is dan zul je helaas moeten blijven stofzuigen met een gewone stofzuiger.